Què passa quan envieu un enllaç de Google Drive: explica GT

Google Drive facilita la possibilitat de compartir fitxers i carpetes amb altres persones. Ja que la majoria de nosaltres ja ho tenim i utilitzeu un compte de GmailEl treball amb Drive té molt sentit. Una forma de compartir és convidant els usuaris per correu electrònic. Una altra manera és crear i enviar un enllaç de Google Drive.




Què passa quan envieu un enllaç de Google Drive a algú? Què passa amb la seguretat i la privadesa? Què passa si ja no voleu compartir aquest fitxer o no voleu que els altres facin cap canvi? Google Drive ofereix moltes opcions per controlar els permisos que explorarem a continuació.

Comencem & rsquo; s.







Com compartir l'enllaç de Google Drive

És fàcil compartir un fitxer o una carpeta mitjançant Google Drive. Obriu la carpeta de Google Drive al vostre ordinador o Mac de Windows 10, feu clic amb el botó dret al fitxer o carpeta que voleu enviar i seleccioneu Comparteix a Google Drive.

Al lloc emergent que segueix, podeu enviar invitacions per correu electrònic o fer clic a 'Obteniu un enllaç compartible' per copiar i enganxar l'enllaç directament a qualsevol lloc. Per exemple, aplicacions de missatgeria o fòrums en línia.

El procés segueix sent el mateix per als usuaris de macOS, Android i iOS, tot i que en una configuració de la interfície d'usuari diferent. Aquí es veu com es veu a la secció Aplicació Android, per si voleu sincronitzar fotografies.

El mateix passa amb la versió web, a la qual podeu accedir des d’un navegador.

També en Guiding Tech
Google Fotos vs Google Drive: Quin utilitzar per guardar les vostres fotos?
Llegeix més




Precaucions a seguir mentre envieu un enllaç de Google Drive

Això és important. No voldreu lamentar una decisió equivocada més endavant. Les precaucions signifiquen permisos de fitxers / carpetes. Podeu controlar qui pot accedir a què i com pot interactuar aquesta persona.

Continuant amb l’exemple del punt anterior, quan feu clic a Obteniu l’enllaç compartible, podreu veure més opcions.

És aquí on podeu controlar no només qui té accés al fitxer enllaçat, sinó fins a quin punt. Feu clic al menú desplegable situat a sobre de l’enllaç de Google Drive per veure les opcions de compartició.

La primera opció és Desactivat, on només els que seran convidats directament per correu electrònic podran accedir al fitxer o carpeta en qüestió. La segona és Qualsevol usuari de l'enllaç pot veure on poden veure el fitxer però no poden editar o fer cap canvi al fitxer. El tercer és 'Qualsevol persona amb l'enllaç pot editar' on també podran fer canvis als documents o carpetes. Tria sàviament.

Espereu, també hi ha el botó Més. Al fer clic en es mostra un menú ocult que ofereix un control més granular.

La primera opció permet que qualsevol persona d'Internet accedeixi al fitxer o a la carpeta compartida. La persona no ha de ser ni un usuari de Google Drive ni iniciar la sessió amb un compte de Google. L’enllaç al fitxer es podrà cercar públicament.

La segona opció farà que l'enllaç sigui privat. És a dir, qualsevol persona amb l’enllaç pot accedir sense iniciar la sessió, però no és pública i no es pot cercar.

La tercera opció restringirà l’accés als invitats específicament al fitxer / carpeta en qüestió.

Heu decidit qui pot accedir al fitxer / carpeta. Ara, feu clic al menú desplegable Accés situat a continuació per controlar si només poden visualitzar-lo o organitzar-lo, afegir-hi o editar-lo.

Quan envieu un enllaç de Google Drive per a un fitxer en lloc d’una carpeta, podreu veure dues opcions addicionals.

Un és el permís per fer comentaris, on podeu permetre a l'usuari només fer comentaris sobre el document. No s’admetrà cap edició. Una altra opció serà permetre / anul·lar la impressió o la descàrrega del fitxer compartit. Si l’usuari té permís per editar el fitxer, també pot descarregar-lo o imprimir-lo. Un cop més, es tracta de motius de seguretat i privacitat.

Finalment, hi ha el botó Avançat.

És aquí on podeu evitar que els editors o aquells que tinguin accés a la carpeta / fitxer puguin afegir persones noves. Si confieu en ells, podeu permetre que convidi més gent a col·laborar i ajudar-vos.

Utilitzant una combinació d'aquests permisos, podeu controlar fàcilment com es comparteix el fitxer / carpeta i què els permet fer altres persones.

També en Guiding Tech
Com transferir fitxers entre Dropbox, Google Drive, SkyDrive Online
Llegeix més




Per què compartir l'enllaç de Google Drive

Col·laboració. Google ha adoptat una aproximació web primària amb Google Drive i totes les aplicacions que en formen part. Com a tal, només necessiteu un navegador i sigueu bons. Per exemple, esteu treballant en un informe amb altres membres del vostre equip.

Si voleu informació i opinió, podeu compartir un enllaç de Google Drive amb permís de només visualització. A continuació, podeu triar enviar una invitació als vostres companys mitjançant una invitació per correu electrònic o compartir un enllaç directament a les aplicacions de missatgeria. Poden comentar el document amb les seves opinions si permeten comentaris sobre el document.

Si coautoreu un llibre / document / informe, envieu una invitació amb permís d'edició i organització per permetre que les altres persones contribueixin, revisin o facin altres canvis segons sigui necessari.

Aquests són només alguns exemples i l’ús real variarà de persona a persona. Però això passa quan envieu un enllaç de Google Drive a algú. Molt depèn de com trieu enviar-lo i de quins permisos.





La col·laboració és el nom del joc

Ara ja sabeu què passarà quan envieu un enllaç de Google Drive a algú. Podeu compartir-ho, però, on vulgueu i amb qui vulgueu. Conserveu-lo a vosaltres mateixos, demaneu que els llegeixin o col·laboreu amb d'altres en temps real. De qualsevol forma, teniu un control complet sobre els vostres fitxers i carpetes emmagatzemats a Google Drive.

Següent: Voleu saber més sobre l'emmagatzematge de Google Drive? Aquí teniu una guia detallada sobre què té en compte el vostre emmagatzematge gratuït i què no.